Farkas József: Baktérium-spóraszám meghatározási eljárások. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 183-190. (1971)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1971_04_183-190.pdf Letöltés (3MB) |
Absztrakt (kivonat)
Nach Schilderung der praktischen Bedeutung de Bakteriensporen bespricht der Verfasser die Grundprinzipien des Bakteriensporengehaltes von Lebensrnitteln, die wichtigsten zu prüfenden Substanzen, die Untersuchungsverfahren, die sporenbildenden Bakterienarten und schliesslich die bei der Untersuchung der beschädigten Sporen entstehenden Probleme. Subsequent to discussing the practical significance of knowing the number of bacterial spores in foods, the fundamental principles of determining the content of bacterial spores in foods, the important types of materials and methods for investigation, and the species of spore-bearing bacteria are described, and the problems emerging in the investigation of damaged spores are presented by the author. Aprés la mise en relief de l’importance pratique des spores bactériennes , l’auteur décrit les principes de la détermination de la teneur en spores bactériennes des denrées, ainsi que les matiéres, les méthodes et les espéces des bactéries sporiféres les plus importantes. Enfin il trace les problömes qui se posent lors de l’examen des spores endommagées.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Bestimmungsverfahren für die Bakterien-Sporenzah ; Methods for the determination of the number of bacterial spores |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1971 |
Szám: | 4 |
Oldalak: | pp. 183-190 |
Nyelv: | magyar , angol , német , francia , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81062/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia |
Megjegyzések: | Bibliogr.: p. 189-190. ; ill. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 18. 09:59 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 18. 09:59 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81412 |
Tétel nézet |