Wagner Attila: A normál és a kóros juhtej klorid ion-tartalma. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 279-282. (1971)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1971_05-06_279-282.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Verfasser untersuchte den Chlorid-Ion Gehalt von normaler und pathologischer Schafsmilch mit der Schalmprobe, mit merkurimetrischer Titrierung und biometrischer Auswertung. Er fand im Falle einer normalen Milchabsonderung im Durchschnitt einen Grenzwert von 77 mg%, bei pathologischer einen solchen von 140 mg% bzw. noch höherlicgend. The contents of chloride ions in normal and pathological ewe-milk were established by the Schalm test, by mercurimetric titration and by biometrical evaluation. On the basis of the obtained results, an average chloride content of 77 mg% was calculated for normal ewe-milk, and that of 140 mg% or above this level for pathological ewe-milk. L’auteur s’occupe dans sa publication de la teneur en ions Cl- du lait de brebis normal et pathologique dönt le dosage s’effectue par l’épreuve Schalm, par titration mercurimétrique et par évaluation biometrique. La valeur moyenne normale établie est 7 7 mg%, tandis que dans le lait pathologique eile correspond ä 140 mg%.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Der Chlorid-Ion Gehalt von normaler und pathologischer Schafsmilch ; Contents of chloride ions in normal and in pathological ewe-milk |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1971 |
Szám: | 5-6 |
Oldalak: | pp. 279-282 |
Nyelv: | magyar , angol , német , francia , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81063/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 282. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 18. 12:47 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 18. 12:47 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81426 |
![]() |
Tétel nézet |