A normál és a kóros juhtej klorid ion-tartalma

Wagner Attila: A normál és a kóros juhtej klorid ion-tartalma. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 279-282. (1971)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1971_05-06_279-282.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1971_05-06_279-282.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Verfasser untersuchte den Chlorid-Ion Gehalt von normaler und pathologischer Schafsmilch mit der Schalmprobe, mit merkurimetrischer Titrierung und biometrischer Auswertung. Er fand im Falle einer normalen Milchabsonderung im Durchschnitt einen Grenzwert von 77 mg%, bei pathologischer einen solchen von 140 mg% bzw. noch höherlicgend. The contents of chloride ions in normal and pathological ewe-milk were established by the Schalm test, by mercurimetric titration and by biometrical evaluation. On the basis of the obtained results, an average chloride content of 77 mg% was calculated for normal ewe-milk, and that of 140 mg% or above this level for pathological ewe-milk. L’auteur s’occupe dans sa publication de la teneur en ions Cl- du lait de brebis normal et pathologique dönt le dosage s’effectue par l’épreuve Schalm, par titration mercurimétrique et par évaluation biometrique. La valeur moyenne normale établie est 7 7 mg%, tandis que dans le lait pathologique eile correspond ä 140 mg%.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Der Chlorid-Ion Gehalt von normaler und pathologischer Schafsmilch ; Contents of chloride ions in normal and in pathological ewe-milk
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1971
Szám: 5-6
Oldalak: pp. 279-282
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81063/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 282. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 18. 12:47
Utolsó módosítás: 2023. szep. 18. 12:47
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81426
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet