Élelmiszerek B12-vitamintartalmának meghatározása mikrobiológiai módszerrel I.

Hegedűs Mihály: Élelmiszerek B12-vitamintartalmának meghatározása mikrobiológiai módszerrel I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 23-30. (1972)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1972_01-02_023-030.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1972_01-02_023-030.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

In der Arbeit wird eine für die spezifische Bestimmung des Vitamingehaltes B-12 geeignete mikrobiologische Methode beschieben. Test-Organismus:Lacfoftncillus leichmanii ATCC 7830. Der Verfasser beschreibt die Technik des Verfahrens ausführlich und macht auf die möglichen Fehler bei der Durchführung aufmerksam, sowie auf die Berücksichtigung der notwendigen Vorsichtsmassregeln. A microbiological method suitable for the determination of the content of vitamin B12 in foods and biological substances is described, using Lactobacillus leichmannii ATCC 7830 as test organism. The technique of the determination is presented in detail, and attention is called to the errors which may be committed, further to the precaution requirements needed on carrying out the suggested technique. La publication traite d’une méthode microbiologique qui se prete au dosage spécifique de la teneur en vitaminé B12 des denrées et matiéres biologiques. La bactcrie Lactobacillus leichmannii ÄTCC 7830 sert d’organisme de test. L’auteur décrit en detail la technique du dosage у met en relief les fautes qu’on peut у commettre ainsi que les exigences de precaution qui son á suivre en effectuant le dosage.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Determination of the contents of vitamin B12 in foods by microbiological method I. ; Bestimmung des Vitamingehaltes B12 von Lebensmitteln mit mikrobiologischen Methoden I.
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1972
Szám: 1-2
Oldalak: pp. 23-30
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81064/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia
Megjegyzések: Bibliogr.: 29. p. ; ill. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 18. 14:35
Utolsó módosítás: 2023. szep. 18. 14:35
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81435
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet