Rőmer Károly; Szőnyi Jánosné: Szintetikus szerves élelmiszer-színezékek vékonyrétegkromatográfiás vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 143-146. (1972)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1972_03_143-146.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Die in Ungarn zur Färbung von Lebensmitteln zumeist verwendete, genehmigte synthetische organische Farbstoffe sind: Amaranth, Neucoccin, Tartrazin, Säuregelb, Indigokarmin, Brillantschwarz, sowie das für einzelne konservindüstrielle Produkte genehmigte Erythrosin. Die Verfasser geben eine zu deren Identifizierung und Trennung aus Gemischen geeignete dünnschichtchromatographische Methode bekannt. Es wird ein System bestehend aus sechs verschiedenen Schichten und Laufmitteln besprochen vermittels dessen die Identifizierung durchgeführt wird. Auch wird eine Tabelle für R^ Werte, sowie andere Tabellen zur Auswahl des für die Untersuchung am meisten geeigneten dünnschichtchromatographischen Systems angegeben.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Investigation of synthetic organic dyes for foods by thin layer chromatography ; Dünnschichtchromatographische Untersuchung synthetischer organischer Lebensmittelfarbstoff |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1972 |
Szám: | 3 |
Oldalak: | pp. 143-146 |
Nyelv: | magyar , német , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81065/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszer-színezékek |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 146. p. ; összefoglalás német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 18. 15:54 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 18. 15:54 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81449 |
![]() |
Tétel nézet |