Égetett szeszek Fe-, Cu-, Ca-, Mg-, Na-tartalmának meghatározása atomabszorpciós módszerrel

Varjú Mihály: Égetett szeszek Fe-, Cu-, Ca-, Mg-, Na-tartalmának meghatározása atomabszorpciós módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 207-212. (1972)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1972_04_207-212.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1972_04_207-212.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Der Verfasser untersuchte den Fe-, Cu-, Ca-, Mg- und Na-Gehalt verschiedener gebrannter Alkoholproben mittels der Atomabsorptions-Methode. Die Resultate der direkten Messung zeigten mit den - nach vorherier Aufschliessung erhaltenen — Resultaten eine gute Übereinstimmung. The content or iron, copper, calcium, magnesium and sodium in samples of spirits were determined by atomic absorption method. The results obtained by direct measurement were in a fair accordance with the data established after a previous decomposi-ion. A correlation was found between the colour of the samples and their content of iron and copper, respectively. The contents of calcium, magnesium and sodium depend on the quality of waters used in the manufacturing process.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Determination of the contents of Fe, Cu, Ca, Mg and Na in spirits by atomic absorption method ; Bestimmung des Fe-, Cu-, Ca-, Mg-, Na-Gehaltes von gebrannten Alkoholen vermittels der Atomabsorptions-Method
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1972
Szám: 4
Oldalak: pp. 207-212
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81066/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 212. p. ; összefoglalás angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 19. 10:25
Utolsó módosítás: 2023. szep. 19. 10:25
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81463
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet