A húsok és húskészítmények higiéniájának alakulása a Budapesti Hús- és Tejvizsgáló Felügyelőség 1970-71. évi vizsgálatai és ellenőrzései alapján

Szakál Sándor: A húsok és húskészítmények higiéniájának alakulása a Budapesti Hús- és Tejvizsgáló Felügyelőség 1970-71. évi vizsgálatai és ellenőrzései alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 219-232. (1972)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1972_04_219-232.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1972_04_219-232.pdf

Letöltés (4MB)

Absztrakt (kivonat)

The control tests carried out in 1970 — 71 by the Inspectorate for Meat and Milk of the Station of Veterinary Hygiene in Budapest and the results of the laboratory investigation of about 16,000 samples of meat and meat products withdrawn annually are prestented. In these investigations the suitability or unsuitability of the examined foods from the aspect of public and veterinary hygiene, and of nutrition biology is established. Der Verfasser bespricht die Kontrolltätigkeit der Inspektion für Fleisch- und Milchuntersuchung der Hauptstädtischen Tierhygienischen Untersuchungsstation in den Jahren 1970 — 71, und auch die jährlich cca. 16 000 Laboratoriumsprüfungen von Fleisch und Fleischwaren. Mit Hilfe dieser letzteren wird die Genußtauglichkeit bzw. -untauglichkeit der in Frage kommenden Lebensmittel vom sanitätlichen und tierhygienischen, sowie nahrungsbiologischen Standpunkt betrachtet festgestellt. L’auteur passe en revue les controles cffectués dans les années 1970 — 71 par rinspection de Viandc et de Lait de la Station Métropolitaine d’Hygicne Vétérinaire et rend compte de l’analyse d’un total d’environ 16 000 échantillons de viande et de produits carnés. Ces analyses servent ä établir la consomi. abilité ou non-consommabilité des denrées en question des points de vue de l’tíygiéne publique, de l’hygiéne vétérinaire ainsi que de la biologie alimentaire.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Data to the hygiene of meats and meat products on the basis of investigations and control tests carried out by the Budapest Inspectorate for Meat and Milk in 1970-71
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1972
Szám: 4
Oldalak: pp. 219-232
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81066/
Kulcsszavak: Élelmiszeripar - minőségellenőrzés, Élelmiszerellenőrzés - hatósági, Élelmiszerbiztonság, Élelmiszer-higiénia
Megjegyzések: Bibliogr.: 231. p. ; ill. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 19. 10:34
Utolsó módosítás: 2023. szep. 19. 10:34
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81465
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet