Géppel szeletelt sonkák mikrobás szennyezettségének alakulása különböző évszakokban

Szakál Sándor; Lombai György: Géppel szeletelt sonkák mikrobás szennyezettségének alakulása különböző évszakokban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 287-292. (1972)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1972_05-06_287-292.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1972_05-06_287-292.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Die Verfasser vergleichen aufgrund ausführlicher mikrobiologischer Untersuchungen von 87 parallelen Proben, im Block-Diagramm abgebildet, den hygienischen (mikrobiologischen) Zustand des Schinkens im Block und mit der Berkel-Maschinen aufgeschnitten, in der Winter-, bzvv. Sommerperiode. Aufgrund ihrer Untersuchungen, welche — wie erwartet — in der warmen Jahreszeit ein viel ungünstigeres Bild lieferten, fassen sie diejenigen hygienischen Prinzipien zusammen, welche von den Betrieben, den in Verkehr bringenden, den Konsumenten und den kontrollierenden Organen gleicherweise eingehalten werden müssen. The hygienic (microbiological) state of hams in block and of hams sliced mechanically by Berkel-type machines in the winter and summer seasons, respectively, plotted in block diagrams on the basis of a detailed microbiological investigation of 87 parallel samples are compared with each other. In connection with the investigations which exhibited, quite according to expectations, essentially less favourable results in the hot seasons, a summary is presented of all the hygienic principles to be observed equally by manufacturers, retailers, consumers and controlling organs.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Fluctuations in the microbial contamination of mechanically sliced hams in the various season ; Gestaltung der mikrobiologischen Kontamination von mit Maschine aufgeschnittenen Schinken in verschidenen Jahreszeiten
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1972
Szám: 5-6
Oldalak: pp. 287-292
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81067/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia
Megjegyzések: Ill. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 19. 13:05
Utolsó módosítás: 2023. szep. 19. 13:05
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81474
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet