Szakál Sándor; Lombai György: Géppel szeletelt sonkák mikrobás szennyezettségének alakulása különböző évszakokban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 287-292. (1972)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1972_05-06_287-292.pdf Letöltés (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Die Verfasser vergleichen aufgrund ausführlicher mikrobiologischer Untersuchungen von 87 parallelen Proben, im Block-Diagramm abgebildet, den hygienischen (mikrobiologischen) Zustand des Schinkens im Block und mit der Berkel-Maschinen aufgeschnitten, in der Winter-, bzvv. Sommerperiode. Aufgrund ihrer Untersuchungen, welche — wie erwartet — in der warmen Jahreszeit ein viel ungünstigeres Bild lieferten, fassen sie diejenigen hygienischen Prinzipien zusammen, welche von den Betrieben, den in Verkehr bringenden, den Konsumenten und den kontrollierenden Organen gleicherweise eingehalten werden müssen. The hygienic (microbiological) state of hams in block and of hams sliced mechanically by Berkel-type machines in the winter and summer seasons, respectively, plotted in block diagrams on the basis of a detailed microbiological investigation of 87 parallel samples are compared with each other. In connection with the investigations which exhibited, quite according to expectations, essentially less favourable results in the hot seasons, a summary is presented of all the hygienic principles to be observed equally by manufacturers, retailers, consumers and controlling organs.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Fluctuations in the microbial contamination of mechanically sliced hams in the various season ; Gestaltung der mikrobiologischen Kontamination von mit Maschine aufgeschnittenen Schinken in verschidenen Jahreszeiten |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1972 |
Szám: | 5-6 |
Oldalak: | pp. 287-292 |
Nyelv: | magyar , angol , német , francia , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81067/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia |
Megjegyzések: | Ill. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 19. 13:05 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 19. 13:05 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81474 |
Tétel nézet |