Néhány klorogénsav meghatározási módszer kritikai tanulmányozása

Szilasné Kelemen Magda; Baráth Ágnes: Néhány klorogénsav meghatározási módszer kritikai tanulmányozása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 161-176. (1973)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1973_04_161-176.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1973_04_161-176.pdf

Letöltés (4MB)

Absztrakt (kivonat)

Von den zur Bestimmung wichtiger Wirkstoffe des Kaffees ausgearbeiteten Methoden studierten die Verfasser Versuchungsmethoden für Chlorogensäure. Die Versuchsergebnisse der für geeignet befundenen Verfahren wurden auch vermittels Variantien-Analyse miteinander verglichen. Ausserdem wird auch eine auf Dünnschichtchromatographie beruhende modifizierte Schnellmethode der Verfasser besprochen. Of the analytical methods for the determination of the important active components of coffee, those for the determination of chlorogenic acid were studied. The experimental results considered to be suitable were compared also by means of variance analysis. Besides, also a rapid method of investigation based on modified thin layer chromatography is described.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Critical study of some methods for the determination of chlorogenic acid ; Ein kritisches Studium einiger Methoden zur Bestimmung der Chlorogensäure
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1973
Szám: 4
Oldalak: pp. 161-176
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81070/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 175-176. ; összefoglalás angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 20. 09:59
Utolsó módosítás: 2023. szep. 20. 09:59
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81509
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet