A tej és tejtermékek minőségének alakulása a Budapesti Hús- és Tejvizsgáló Felügyelőség 1972. évi ellenőrző vizsgálatai alapján

Berezvai Ferenc; Horváth István: A tej és tejtermékek minőségének alakulása a Budapesti Hús- és Tejvizsgáló Felügyelőség 1972. évi ellenőrző vizsgálatai alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 241-248. (1973)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1973_05_241-248.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1973_05_241-248.pdf

Letöltés (3MB)

Absztrakt (kivonat)

Das Budapester Inspektorát für Fleisch- und Milchuntersuchung führte im Jahre 1972 die Lokalüberwachung von 35,043, sowie die Laboratoriumsprüfung von 12.555 Proben durch. Die Versuchergebnisse erwiessen eine gleichmassige Besserung der Qualität von in Budapest in Verkehr gebrachter Milch und Milchprodukten. In 1972. betrug die Anzahl der beanstandeten Proben 6,2%. Sie Auswahl der verschiedenen Milch- und Milchprodukte ist über hundert. In 1972, 35043 local control tests and 12555 laboratory analyses of samples were carried out by the Meat and Milk Control Inspectorate of Budapest. According to the results of these investigations the quality of milk and dairy products marketed in Budapest shows a steady improvement during the last decade. The number of objectionable samples was 6,2% in 1972. The assortment of the various milk and dairy products comprises more than one hundred items. Le Bureau dTnspection de Budapest des Viandes et Produits Laitiers a effectué, en 1972, 35 043 contróles sur place et l’analyse au laboratoire de 12 555 échantillons. Selon les résultats des analyses la qualité du Iáit et des produits laitiers mis en vente á Budapest allait s’améliorant uniformément pendant la décade passée. Le taux des contestations montait ä 6,2 p.c. Le choix des denrées au lait et des produits laitiers monte ä plus de 100 marchandises differentes.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Gestaltung der Qualität von Milch und Milchprodukten aufgrund der Kontroll versuche des Budapester Inspektorates für Fleisch- und Milchuntersuchung
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1973
Szám: 5
Oldalak: pp. 241-248
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81071/
Kulcsszavak: Élelmiszeripar - minőségellenőrzés, Élelmiszerellenőrzés - hatósági, Élelmiszerbiztonság, Tejipar
Megjegyzések: Összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 20. 10:59
Utolsó módosítás: 2023. szep. 20. 10:59
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81522
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet