A tej és tejtermékek minőségének alakulása a Budapesti Hús- és Tejvizsgáló Felügyelőség 1972. évi ellenőrző vizsgálatai alapján

Berezvai Ferenc and Horváth István: A tej és tejtermékek minőségének alakulása a Budapesti Hús- és Tejvizsgáló Felügyelőség 1972. évi ellenőrző vizsgálatai alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 241-248. (1973)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1973_05_241-248.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1973_05_241-248.pdf

Download (3MB)

Abstract

Das Budapester Inspektorát für Fleisch- und Milchuntersuchung führte im Jahre 1972 die Lokalüberwachung von 35,043, sowie die Laboratoriumsprüfung von 12.555 Proben durch. Die Versuchergebnisse erwiessen eine gleichmassige Besserung der Qualität von in Budapest in Verkehr gebrachter Milch und Milchprodukten. In 1972. betrug die Anzahl der beanstandeten Proben 6,2%. Sie Auswahl der verschiedenen Milch- und Milchprodukte ist über hundert. In 1972, 35043 local control tests and 12555 laboratory analyses of samples were carried out by the Meat and Milk Control Inspectorate of Budapest. According to the results of these investigations the quality of milk and dairy products marketed in Budapest shows a steady improvement during the last decade. The number of objectionable samples was 6,2% in 1972. The assortment of the various milk and dairy products comprises more than one hundred items. Le Bureau dTnspection de Budapest des Viandes et Produits Laitiers a effectué, en 1972, 35 043 contróles sur place et l’analyse au laboratoire de 12 555 échantillons. Selon les résultats des analyses la qualité du Iáit et des produits laitiers mis en vente á Budapest allait s’améliorant uniformément pendant la décade passée. Le taux des contestations montait ä 6,2 p.c. Le choix des denrées au lait et des produits laitiers monte ä plus de 100 marchandises differentes.

Item Type: Article
Other title: Gestaltung der Qualität von Milch und Milchprodukten aufgrund der Kontroll versuche des Budapester Inspektorates für Fleisch- und Milchuntersuchung
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1973
Number: 5
Page Range: pp. 241-248
Language: Hungarian, English, German, French, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81071/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszeripar - minőségellenőrzés, Élelmiszerellenőrzés - hatósági, Élelmiszerbiztonság, Tejipar
Additional Information: Összefoglalás francia, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 20. 10:59
Last Modified: 2023. Sep. 20. 10:59
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81522

Actions (login required)

View Item View Item