Fekál coli kimutatása élelmiszerekből

Vámos Gyula and Nemes Ilona: Fekál coli kimutatása élelmiszerekből. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 281-286. (1973)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1973_05_281-286.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1973_05_281-286.pdf

Download (2MB)

Abstract

Verfassern machten in Laufe seiner Untersuchungen die Erfahrung, dass Fäkalcoli in den zuweist verzehrten Lebensmitteln in bedeutender Menge enthalten ist. Da es sich in denselben auch vermehren kann, ist es eine Aufgabe der Lebensmittelindustrie und des Lebensmittelhandels, die Verringerung' der Colizahl auf das Minimum durch die Produktion hygienischer Lebensmittel, bzw. Sicherung einer entsprochenden Kühlung zu erreichen. In the course of investigations significant amounts of coli of faecal origin were found in foods consumed very frequently. Since these microbes are capable of multiplication in these foods, a reduction of the coli number to a minimum level should be attained by the food industry and food retailers by providing use hygienic production and adequate cooling of foods. Lors de ses expériences l’auteursa observé que les bactéries coli de provenance de féces se trouvent dans les denrées le plus souvent consommées dans un nombre élévé. Comme elles peuvent s’y multiplier l’industrie alimentaire et le commerce des denrées doit considérer comme devoir primordial la diminution du nombre des bactéries coli á un minimum, en assurant la production hygiénique des denrées ainsi que leur réfrigération convenable.

Item Type: Article
Other title: Detection of faecal coli in food ; Nachweis von Fäkal Coli in Lebensmitteln
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1973
Number: 5
Page Range: pp. 281-286
Language: Hungarian, English, German, French, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81071/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia
Additional Information: Bibliogr.: 285. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 20. 12:07
Last Modified: 2023. Sep. 20. 12:07
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81526

Actions (login required)

View Item View Item