Élelmiszerszínezékek azonosításának egyes problémái különös tekintettel a hazai élelmiszeripar által felhasznált import élelmiszerekre

Tatár Abert: Élelmiszerszínezékek azonosításának egyes problémái különös tekintettel a hazai élelmiszeripar által felhasznált import élelmiszerekre. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 309-314. (1973)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1973_06_309-314.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1973_06_309-314.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Der Verfasser macht aufgrund seiner papierchroma atographischen Versuche einige Bemerkungen zum eventuell störenden Einfluss der Begleitsubstanzen von Lebensmittelfarbstoffen, mit besondere Rücksicht auf die hygienische Beurteilung der diese Substanzen enthaltenden Nahrungsmittel. On the basis of investigations by paper chromatography remarks are given on the potential interfering effect of the accompanying materials of some food dyes with particular respect to the hygienic evaluation of foods containing such materials. A la base des résultats des examens ä Chromatographie sur papier, l’auteur considére le role perturbateur des substances qui accompagnent quelques colorants de denrées et, en particulier, l’appréciation hygiénique des denrées contenant ces substances.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Einige Probleme der Identifikation von Lebensmittelfarbstoffen ; Some problems of the identification of dyes for foods
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1973
Szám: 6
Oldalak: pp. 309-314
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81072/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszerszínezék
Megjegyzések: Bibliogr.: 314. p. ; ill. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 20. 13:24
Utolsó módosítás: 2023. szep. 20. 13:24
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81535
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet