Gyümölcsszörp lé-arányának vizsgálata káliumtartalom méréssel

Bende Ede; Szabó András: Gyümölcsszörp lé-arányának vizsgálata káliumtartalom méréssel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 331-335. (1973)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1973_06_331-335.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1973_06_331-335.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Laut Prüfergebnissen der Verfasser kann der Saftgehalt von Syrup bei Kenntnis der Dichte des Fruchtsaftes und des Syrups sowie seines Kaliumgehaltes berechnet werden. Sie bestimmten den Kaliumgehalt mit dem Flammenphotometer. Die Methode eignet sich zur Kontrolle im Laufe der Produktion. According to their investigations the juice content of a fruit syrup can be calculated in the knowledge of the densities of fruit juice and fruit syrup, and of the potassium content which latter was determined by flame photometry. The method is suitable for in-process plant controls. Selon les études des auteurs la teneur en jus du sirop se fait calculer ä partir des densités et des teneurs en potassium du jus de fruits et du sirop. Le dosage du potassium a été effectué au photométre ä flamme. Le procédé se préte au contröle au cours de la production.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Untersuchung des Gehaltes von Fruchtsaft in Fruchtsyrup mittels Messung des Kaliumgehaltes ; Determination of the ratio of fruit juice in fruit suryps by measuring the potassium content
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1973
Szám: 6
Oldalak: pp. 331-335
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81072/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszervizsgálat - mérés
Megjegyzések: Bibliogr.: 334. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 20. 14:46
Utolsó módosítás: 2023. szep. 20. 14:46
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81539
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet