Bende Ede; Szabó András: Gyümölcsszörp lé-arányának vizsgálata káliumtartalom méréssel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 331-335. (1973)
|
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1973_06_331-335.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Laut Prüfergebnissen der Verfasser kann der Saftgehalt von Syrup bei Kenntnis der Dichte des Fruchtsaftes und des Syrups sowie seines Kaliumgehaltes berechnet werden. Sie bestimmten den Kaliumgehalt mit dem Flammenphotometer. Die Methode eignet sich zur Kontrolle im Laufe der Produktion. According to their investigations the juice content of a fruit syrup can be calculated in the knowledge of the densities of fruit juice and fruit syrup, and of the potassium content which latter was determined by flame photometry. The method is suitable for in-process plant controls. Selon les études des auteurs la teneur en jus du sirop se fait calculer ä partir des densités et des teneurs en potassium du jus de fruits et du sirop. Le dosage du potassium a été effectué au photométre ä flamme. Le procédé se préte au contröle au cours de la production.
| Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
|---|---|
| Egyéb cím: | Untersuchung des Gehaltes von Fruchtsaft in Fruchtsyrup mittels Messung des Kaliumgehaltes ; Determination of the ratio of fruit juice in fruit suryps by measuring the potassium content |
| Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
| Dátum: | 1973 |
| Szám: | 6 |
| Oldalak: | pp. 331-335 |
| Nyelv: | magyar , angol , német , francia , orosz |
| Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
| Kiadás helye: | Budapest |
| Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81072/ |
| Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszervizsgálat - mérés |
| Megjegyzések: | Bibliogr.: 334. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven |
| Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
| Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 20. 14:46 |
| Utolsó módosítás: | 2023. szep. 20. 14:46 |
| URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81539 |
![]() |
Tétel nézet |

