Pozsonyi Ferenc: Üdítőitalok refraktométeres szárazanyagtartalom-meghatározási módszerei és azok hibái. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 47-52. (1974)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1974_01-02_047-052.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Verfasser untersuchte die refraktometrischen Mittel zur Bestimmung des wasserlöslichen Trockensubsanzgehaltes von Erfrischungsgetränken. Er stellte fest, dass die Abbé’scen Refraktometer nicht, die Eintauchrefraktometer mit Thermoprisma aber für die Qualitäts beurteilung der mit modernen Methoden fabrizierten Erfrischungsgetränken geeignet sind. Various methods for the refractometric determination of dry matter in soft drinks were investigated. It was found that Abbe refractometers are unsuitable whereas the immersion refractometers equipped with thermoprism are suitable for the evaluation of the quality of soft drinks produced by up-ot-date methods.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Methoden für refraktometrische Trockensubstanz Gehaltsbestimmung von Erfrischungsgetränken und deren Fehler |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1974 |
Szám: | 1-2 |
Oldalak: | pp. 47-52 |
Nyelv: | magyar , angol , német , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81073/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 52. p. ; összefoglalás angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 21. 08:01 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 21. 08:01 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81553 |
![]() |
Tétel nézet |