Gázkromatográfiás módszer takarmánykeverékek szintetikus antioxidáns tartalmának (BHT és EMQ) vizsgálatára I.

Monori Sándor; Drucker Tamás: Gázkromatográfiás módszer takarmánykeverékek szintetikus antioxidáns tartalmának (BHT és EMQ) vizsgálatára I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 149-155. (1974)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1974_04_149-155.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1974_04_149-155.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Bei der Herstellung von Futtern tritt das Problem der Lagerfähigkeit mehr und mehr in den Vordergrund. Es wurde eine rasche, einfache und den Anforderungen entsprechend genaue gaschromatographische Methode zur qualitativen und quantitativen Bestimmung der genannten beiden Antioxydantien entwickelt. The problem of storability becomes ever more and more important at the production of feeds. For the qualitative and quantitative determination of two antioxidants a rapid, simple gas chromatographic method was developed whose accuracy meets the requirements. Lors de la production des frourrages la conservabilité passe de plus en plus au premier plan. Les auteurs décrivent dans la publication présente le développement d’une méthode de dosage, par Chromatographie en phase gazeuse, de deux antioxydants. La méthode qui se prete également ä I’analyse qualitative, est rapide et simple, et son exactitude correspond aux exigences.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1974
Szám: 4
Oldalak: pp. 149-155
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81075/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Gázkromatográfia
Megjegyzések: Bibliogr.: 154. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 21. 11:16
Utolsó módosítás: 2023. szep. 21. 11:16
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81574
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet