Hagymaszárítmányok mikrobiológiai minőségének értékelése matematikai statisztikai módszerekkel

Pesti Katalin; Burits Oktáv; Fábri Ilona; Zukál Endre: Hagymaszárítmányok mikrobiológiai minőségének értékelése matematikai statisztikai módszerekkel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 189-195. (1974)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1974_04_189-195.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1974_04_189-195.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Die mikrobiologische Qualität von in verschiedenen Betrieben hergestellten getrockneten Zwiebeln wurde in den Produktsjahren 1968—1971 auf Grund der Zahl der mesophil-aeroben Organismen und Schimmelpilze. Auf Grund der mathematisch-statistischen Auswertung der Angaben wurden die inneren mikrobiologischen Normen der Betriebe bestimmt. Diese inneren Normen kennzeichnen gut das durchschnittliche mikrobiologische Niveau der Produktion des Betriebes. Im Fall von gewissen Betriebe wurde ein Zusammenhang zwischen der mikrobiologischen Qualität des Endproduktes und der Behandlungsart des gegebenen Rohmaterials gefunden. The microbiological quality of dried onions produced in various plants was investigated in the production season 1968— 1971 by establishing the number of mesophilic-aerobic and mould organisms. The internal microbiological standards of the plants were determined on the basis of the mathematical statistical evaluation of the data. Те average microbiological level of the production of a given I plant is characterized well by the internal standard. In case of certain rDnis I relationship was found between the microbiological quality of the finished proI duct and the processing method of a given raw material.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1974
Szám: 4
Oldalak: pp. 189-195
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81075/
Kulcsszavak: Matematikai statisztika - módszer, Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia
Megjegyzések: Bibliogr.: 195. p. ; összefoglalás angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 21. 12:37
Utolsó módosítás: 2023. szep. 21. 12:37
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81580
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet