Woidich Herbert; Pfannhauser Werner: Der Quecksilbergehalt der Nahrung in Österreich. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 229-234. (1974)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1974_05-06_229-234.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Áttekintést adnak az Ausztriában a táplálék útján az élelmiszerekben felvett higany mennyiségéről. A statisztikailag megállapított étrendi szokások alapján az élelmiszerekkel felvett higany mennyiségét havi 0,2 mg-ra becsülik. Az aránylag nagy mennyiségű higannyal szennyezett élelmiszerek szerepét (mint pl. a tonhalét és a gombákét) az összes felvétekhez viszonyítva tárgyalják. A survey is given of the amount of mercury taken up with foods consumed in Austria. On the basis of the statistically established dietary habits the intake of mercury by foods consumed is estimated to 0.2 mg per month. The role of foods contaminated by mercury to a relatively great extent e. g. of tuna and of mushrooms is discussed on the basis of their ratio to the total intake.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | A táplálék higanytartalma Ausztriában |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1974 |
Szám: | 5-6 |
Oldalak: | pp. 229-234 |
Nyelv: | magyar , angol |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81076/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 233. p. ; összefoglalás magyar és angol nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 21. 13:11 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 21. 13:11 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81584 |
Tétel nézet |