Poliakrilamid gél-elektroforézis alkalmazása búzaliszt összetettfehérje-frakciójának elválasztására

Nedelkovits János; Teleky-Vámossy Gyöngyi: Poliakrilamid gél-elektroforézis alkalmazása búzaliszt összetettfehérje-frakciójának elválasztására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 299-306. (1974)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1974_05-06_299-306.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1974_05-06_299-306.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Das aus Weizenmehl extrahierte kombinierte Protein wurde einer Elektrophorese an Polyacrylamidgel unterworfen. Die Abtrennung der Fraktionen wurde bei Anwendung verschiedener basischer und saurer Puffersubstanzen, sowie verschiedener Gelkonzentrationen durchgeführt. Auf Gradiensgel in einem /TAlanin- -Eisessig-Puffer vom pH 4,3 wurden vier, voneinander gut abtrennbare Fraktionen erhalten, die Protein, Kohlenhydrat und Lipid gleicherweise enthielten. Combined protein extracted from wheat flour was subjected to polyacryl gel electrophoresis. Separations were carried out on using various alkaline and acid buffers and various gel concentrations. On gradient gel, in a /Talanine-glacial acetic acid buffer of pH 4.3, four fractions sharply separated from each other were obtained. These fractions contained protein, carbohydrate and lipid as well. Les auteurs on effectué l’électrophorese en gel de poly-acrylamide, d’une proteiné complexe etraite de la farine de froment. La séparation a été effectué en utilisant des divers tampons acidiques et basiques, ainsi que des diverses concentrations de gels. Dans un gel ä gradient et un tampon béta-alanine - acide acétique glacial du pH 4,3 on a obtenu 4 fractions bien séparées. Celles-ci contenaient également des protéines, des carbohydrates et des lipides.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1974
Szám: 5-6
Oldalak: pp. 299-306
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81076/
Kulcsszavak: Elektroforézis, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 305. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 21. 14:48
Utolsó módosítás: 2023. szep. 21. 14:48
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81591
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet