Kottász József: Szénsavtartalmú italok szénsavmentesítése centrifugálással. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 1. pp. 24-26. (1955)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_01_24-26.pdf Download (981kB) |
Abstract
A szénsavtartalmú italokból (pezsgő, sör, stb.) a szénsavat az oldatnak Alfa Separatorban történő centrifugálásával gyorsan, egyszerűen és tökéletesen eltávolíthatjuk. A módszer — különösen sorozatvizsgálatoknál nagy időmegtakarítást jelent. Die Kohlensäure kann aus kohlensäurehaltigen Getränken wie Bier, Champagner usw. durch Zentrifugieren der Lösung in einem Alfa-Separator rasch, einfach und genau entfernt werden. Die Methode bedeutet besonders bei serienweisen Untersuchungen einen grossen Zeitgewinn.
Item Type: | Article |
---|---|
Heading title: | Eredeti dolgozatok |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1955 |
Volume: | 1 |
Number: | 1 |
Page Range: | pp. 24-26 |
Language: | Hungarian, German, Russian |
Publisher: | Lapkiadó Vállalat |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81598/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Additional Information: | Összefoglalás magyar és német nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Sep. 21. 15:46 |
Last Modified: | 2023. Sep. 21. 15:46 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81652 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |