Szénsavtartalmú italok szénsavmentesítése centrifugálással

Kottász József: Szénsavtartalmú italok szénsavmentesítése centrifugálással. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 1. pp. 24-26. (1955)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_01_24-26.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_01_24-26.pdf

Download (981kB)

Abstract

A szénsavtartalmú italokból (pezsgő, sör, stb.) a szénsavat az oldatnak Alfa Separatorban történő centrifugálásával gyorsan, egyszerűen és tökéletesen eltávolíthatjuk. A módszer — különösen sorozatvizsgálatoknál nagy időmegtakarítást jelent. Die Kohlensäure kann aus kohlensäurehaltigen Getränken wie Bier, Champagner usw. durch Zentrifugieren der Lösung in einem Alfa-Separator rasch, einfach und genau entfernt werden. Die Methode bedeutet besonders bei serienweisen Untersuchungen einen grossen Zeitgewinn.

Item Type: Article
Heading title: Eredeti dolgozatok
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1955
Volume: 1
Number: 1
Page Range: pp. 24-26
Language: Hungarian, German, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81598/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Összefoglalás magyar és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 21. 15:46
Last Modified: 2023. Sep. 21. 15:46
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81652

Actions (login required)

View Item View Item