Sz. Dénes Anna; Sz. Pintér Margit: Adatok teák (Thea sinensis) ásvány tartalmához különös tekintettel a nehézfémekre. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 45-48. (1955)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_02_45-48.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
1. D er echte Tee des H andelsverkehrs en th ält gewöhnlich 15 — 60 mg K upfer, 40 — 80 mg Zink, 100 — 400 mg Eisen und 2 — 10 mg Blei pro K ilogram m . In A n b etrach t der geringen Menge des konsum ierten Tees, ü b t dieser M etallgehalt keine G iftw irkung aus. Die Menge des A rsens im Tee b eträg t w eniger als 1 mg pro kg.* 2. D er Calcium gehalt des Tees stim m t m it den L iteratur-A ngaben überein. D er Calcium gehalt des Tee-Aufgusses ist äussert gering, der Tee spielt daher als Calciumquelle in unserer E rnährung nur eine un bedeutende Rolle.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Rovatcím: | Eredeti dolgozatok |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1955 |
Kötet: | 1 |
Szám: | 2 |
Oldalak: | pp. 45-48 |
Nyelv: | magyar , német , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81599/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 48. p. ; összefoglalás német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 22. 08:17 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 22. 08:17 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81656 |
![]() |
Tétel nézet |