Adatok teák (Thea sinensis) ásvány tartalmához különös tekintettel a nehézfémekre

Sz. Dénes Anna; Sz. Pintér Margit: Adatok teák (Thea sinensis) ásvány tartalmához különös tekintettel a nehézfémekre. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 45-48. (1955)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_02_45-48.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_02_45-48.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

1. D er echte Tee des H andelsverkehrs en th ält gewöhnlich 15 — 60 mg K upfer, 40 — 80 mg Zink, 100 — 400 mg Eisen und 2 — 10 mg Blei pro K ilogram m . In A n b etrach t der geringen Menge des konsum ierten Tees, ü b t dieser M etallgehalt keine G iftw irkung aus. Die Menge des A rsens im Tee b eträg t w eniger als 1 mg pro kg.* 2. D er Calcium gehalt des Tees stim m t m it den L iteratur-A ngaben überein. D er Calcium gehalt des Tee-Aufgusses ist äussert gering, der Tee spielt daher als Calciumquelle in unserer E rnährung nur eine un ­ bedeutende Rolle.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Eredeti dolgozatok
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1955
Kötet: 1
Szám: 2
Oldalak: pp. 45-48
Nyelv: magyar , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81599/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 48. p. ; összefoglalás német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 22. 08:17
Utolsó módosítás: 2023. szep. 22. 08:17
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81656
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet