Bachler István: Eljárás száraztészták-, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitinfoszforsav-tartalmának meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 61-66. (1955)
|
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_02_61-66.pdf Letöltés (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
A szerző a száraztészták, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitintartalm át forró alkohollal oldja ki. A zsír (zsírsav) ta rta lm at Gerber-féle butirom éterrel határozza meg, m ajd a Gerber csőben levő oldatból am m onium m olibdátos eljárással választja le a foszforsavat. D er A utor löst den F ett- und L ecithingehalt von getrockneten Teigwaren, G etreidem ahlprodukten und W eissgebäck m it heissem Alkohol aus. Den F ett (F ettsäuren) gehalt bestim m t er m it dem B utyrom eter von Gerber, hiernach fällt er die Phosphorsäure aus der im G erber-Rohr enthaltenen Substanz verm ittels A m m onium m olybdat.
| Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
|---|---|
| Rovatcím: | Eredeti dolgozatok |
| Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
| Dátum: | 1955 |
| Kötet: | 1 |
| Szám: | 2 |
| Oldalak: | pp. 61-66 |
| Nyelv: | magyar , német , orosz |
| Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
| Kiadás helye: | Budapest |
| Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81599/ |
| Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
| Megjegyzések: | Ill. ; összefoglalás magyar és német nyelven |
| Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
| Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 22. 08:54 |
| Utolsó módosítás: | 2023. szep. 22. 08:54 |
| URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81660 |
![]() |
Tétel nézet |

