Eljárás száraztészták-, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitinfoszforsav-tartalmának meghatározására

Bachler István: Eljárás száraztészták-, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitinfoszforsav-tartalmának meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 61-66. (1955)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_02_61-66.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_02_61-66.pdf

Download (2MB)

Abstract

A szerző a száraztészták, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitintartalm át forró alkohollal oldja ki. A zsír (zsírsav) ta rta lm at Gerber-féle butirom éterrel határozza meg, m ajd a Gerber csőben levő oldatból am m onium m olibdátos eljárással választja le a foszforsavat. D er A utor löst den F ett- und L ecithingehalt von getrockneten Teigwaren, G etreidem ahlprodukten und W eissgebäck m it heissem Alkohol aus. Den F ett (F ettsäuren) gehalt bestim m t er m it dem B utyrom eter von Gerber, hiernach fällt er die Phosphorsäure aus der im G erber-Rohr enthaltenen Substanz verm ittels A m m onium m olybdat.

Item Type: Article
Heading title: Eredeti dolgozatok
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1955
Volume: 1
Number: 2
Page Range: pp. 61-66
Language: Hungarian, German, Russian
Publisher: Műszaki Könyvkiadó
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81599/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Ill. ; összefoglalás magyar és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 22. 08:54
Last Modified: 2023. Sep. 22. 08:54
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81660

Actions (login required)

View Item View Item