Eljárás száraztészták-, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitinfoszforsav-tartalmának meghatározására

Bachler István: Eljárás száraztészták-, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitinfoszforsav-tartalmának meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 61-66. (1955)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_02_61-66.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_02_61-66.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

A szerző a száraztészták, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitintartalm át forró alkohollal oldja ki. A zsír (zsírsav) ta rta lm at Gerber-féle butirom éterrel határozza meg, m ajd a Gerber csőben levő oldatból am m onium m olibdátos eljárással választja le a foszforsavat. D er A utor löst den F ett- und L ecithingehalt von getrockneten Teigwaren, G etreidem ahlprodukten und W eissgebäck m it heissem Alkohol aus. Den F ett (F ettsäuren) gehalt bestim m t er m it dem B utyrom eter von Gerber, hiernach fällt er die Phosphorsäure aus der im G erber-Rohr enthaltenen Substanz verm ittels A m m onium m olybdat.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Eredeti dolgozatok
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1955
Kötet: 1
Szám: 2
Oldalak: pp. 61-66
Nyelv: magyar , német , orosz
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81599/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Ill. ; összefoglalás magyar és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 22. 08:54
Utolsó módosítás: 2023. szep. 22. 08:54
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81660
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet