Lindner Károly: Előzetes színkompenzáció alkalmazása színes oldatok színátcsapásos titrálásánál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 100-103. (1955)
|
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_03-04_100-103.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A szerző előzetes színkompenzáció elvének bevezetését dolgozta ki színes oldatok térfogatos színátcsapásos analízisére. Az aszkorbinsav 2,6 - diklórfenolindofenolos meghatározása szín es növényi kivonatokból előzetes színkompenzáció mellett ± 3 százalék hibahatáron belül végrehajtható. Der Verfasser hat für die volumetrische Farbenum schlagsanalyse farbiger Lösungen die Einführung ein es Farbkom pensationsprinzips ausgearbeitet. Die Bestimmung der Asdorbinsäure in farbigem Pflanzenmaterial mit 2,6-D ichlorphenolindophenol kannmiteiner Fehlergrenze von ± 3% durchgeführt werden.
| Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
|---|---|
| Rovatcím: | Eredeti dolgozatok - beszámolók |
| Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
| Dátum: | 1955 |
| Kötet: | 1 |
| Szám: | 3-4 |
| Oldalak: | pp. 100-103 |
| Nyelv: | magyar , német , orosz |
| Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
| Kiadás helye: | Budapest |
| Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81600/ |
| Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
| Megjegyzések: | Bibliogr.: 103. p. ; összefoglalás magyar és német nyelven |
| Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
| Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 22. 09:54 |
| Utolsó módosítás: | 2023. szep. 22. 10:12 |
| URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81667 |
![]() |
Tétel nézet |

