Előzetes színkompenzáció alkalmazása színes oldatok színátcsapásos titrálásánál

Lindner Károly: Előzetes színkompenzáció alkalmazása színes oldatok színátcsapásos titrálásánál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 100-103. (1955)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_03-04_100-103.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_03-04_100-103.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A szerző előzetes színkompenzáció elvének bevezetését dolgozta ki színes oldatok térfogatos színátcsapásos analízisére. Az aszkorbinsav 2,6 - diklórfenolindofenolos meghatározása szín es növényi kivonatokból előzetes színkompenzáció mellett ± 3 százalék hibahatáron belül végrehajtható. Der Verfasser hat für die volumetrische Farbenum schlagsanalyse farbiger Lösungen die Einführung ein es Farbkom pensationsprinzips ausgearbeitet. Die Bestimmung der Asdorbinsäure in farbigem Pflanzenmaterial mit 2,6-D ichlorphenolindophenol kannmiteiner Fehlergrenze von ± 3% durchgeführt werden.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Eredeti dolgozatok - beszámolók
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1955
Kötet: 1
Szám: 3-4
Oldalak: pp. 100-103
Nyelv: magyar , német , orosz
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81600/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 103. p. ; összefoglalás magyar és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 22. 09:54
Utolsó módosítás: 2023. szep. 22. 10:12
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81667
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet