Előzetes színkompenzáció alkalmazása színes oldatok színátcsapásos titrálásánál

Lindner Károly: Előzetes színkompenzáció alkalmazása színes oldatok színátcsapásos titrálásánál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 100-103. (1955)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_03-04_100-103.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_03-04_100-103.pdf

Download (1MB)

Abstract

A szerző előzetes színkompenzáció elvének bevezetését dolgozta ki színes oldatok térfogatos színátcsapásos analízisére. Az aszkorbinsav 2,6 - diklórfenolindofenolos meghatározása szín es növényi kivonatokból előzetes színkompenzáció mellett ± 3 százalék hibahatáron belül végrehajtható. Der Verfasser hat für die volumetrische Farbenum schlagsanalyse farbiger Lösungen die Einführung ein es Farbkom pensationsprinzips ausgearbeitet. Die Bestimmung der Asdorbinsäure in farbigem Pflanzenmaterial mit 2,6-D ichlorphenolindophenol kannmiteiner Fehlergrenze von ± 3% durchgeführt werden.

Item Type: Article
Heading title: Eredeti dolgozatok - beszámolók
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1955
Volume: 1
Number: 3-4
Page Range: pp. 100-103
Language: Hungarian, German, Russian
Publisher: Műszaki Könyvkiadó
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81600/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Bibliogr.: 103. p. ; összefoglalás magyar és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 22. 09:54
Last Modified: 2023. Sep. 22. 10:12
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81667

Actions (login required)

View Item View Item