Marikovszky Zoltán: Új laboratóriumi eszközök és tökéletesítések Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézetében : II. rész. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 156-162. (1955)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_03-04_156-162.pdf Letöltés (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szerző ismertet: 1. elementáris analízishez való égetőcső és klórkalciumoscső módosítást; 2. veszélyes folyadékok térfogat mérésére s egyben félmikrotitrálásra alkalmas biztonsági pipettát, illetve bürettát; 3. mikroarzénmeghatározáshoz való eszközt és 4. laboratóriumi vákuum - szárító szekrényekhez használható biztonsági szelepet. Der Artikel bespricht eine Abänderung der zur elementaren Analyse gebräuchlichen Verbrennungsröhre und der Chlorcalciumröhre, ein Gerät zur Messung des Volumens von giftigen Flüssigkeiten, zugleich zur Halbmikrotitration geeignet sowie einen für die M ikroarsenbestimmung anw endbaren A pparat und ein Sicherheitsventil zur Vacuumtronkunk im Laboratorium.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Verbesserungen von Laboratoriumsgeräten |
Rovatcím: | Műszaki fejlesztés - gyakorlati közlemények |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1955 |
Kötet: | 1 |
Szám: | 3-4 |
Oldalak: | pp. 156-162 |
Nyelv: | magyar , német , orosz |
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81600/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - laboratóriumi technika |
Megjegyzések: | Ill. ; összefoglalás magyar és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 22. 11:10 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 22. 11:10 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81673 |
![]() |
Tétel nézet |