Gál Ilona Emma: A színezettség mértékének vizsgálata töltetlen keménycukorkában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 23-27. (1956)
|
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_01_023-027.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szerző töltetlen keménycukorkák 50%-os vizes oldatait vizsgálta kolorimetrikusan, színezéktartalmuk szempontjából. Hangsúlyozza a szintetikus festékek kvantitatív meghatározásának szükségességét élelmiszereinkben. Verfasserin untersucht 50%-ige wässerige Lösungen von ungefüllten Drops kolorimetrisch, zwecks Ermittelung des Färbungsgrades. Es wird die Notwendigkeit der quantitativen Bestimmung synthetischer Farbstoffe in unseren Lebensmitteln betont.
| Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
|---|---|
| Egyéb cím: | Prüfung des Färbungsgrades von ungefüllten Drops |
| Rovatcím: | Eredeti dolgozatok - beszámolók |
| Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
| Dátum: | 1956 |
| Kötet: | 2 |
| Szám: | 1 |
| Oldalak: | pp. 23-27 |
| Nyelv: | magyar , német , orosz |
| Kiadás helye: | Budapest |
| Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81601/ |
| Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
| Megjegyzések: | Bibliogr.: 27. p. ; összefoglalás magyar és német nyelven |
| Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
| Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 22. 12:03 |
| Utolsó módosítás: | 2023. szep. 22. 12:06 |
| URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81681 |
![]() |
Tétel nézet |

