A színezettség mértékének vizsgálata töltetlen keménycukorkában

Gál Ilona Emma: A színezettség mértékének vizsgálata töltetlen keménycukorkában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 23-27. (1956)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_01_023-027.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_01_023-027.pdf

Download (1MB)

Abstract

Szerző töltetlen keménycukorkák 50%-os vizes oldatait vizsgálta kolorimetrikusan, színezéktartalmuk szempontjából. Hangsúlyozza a szintetikus festékek kvantitatív meghatározásának szükségességét élelmiszereinkben. Verfasserin untersucht 50%-ige wässerige Lösungen von ungefüllten Drops kolorimetrisch, zwecks Ermittelung des Färbungsgrades. Es wird die Notwendigkeit der quantitativen Bestimmung synthetischer Farbstoffe in unseren Lebensmitteln betont.

Item Type: Article
Other title: Prüfung des Färbungsgrades von ungefüllten Drops
Heading title: Eredeti dolgozatok - beszámolók
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1956
Volume: 2
Number: 1
Page Range: pp. 23-27
Language: Hungarian, German, Russian
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81601/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Bibliogr.: 27. p. ; összefoglalás magyar és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 22. 12:03
Last Modified: 2023. Sep. 22. 12:06
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81681

Actions (login required)

View Item View Item