Gál Ilona Emma: A színezettség mértékének vizsgálata töltetlen keménycukorkában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 23-27. (1956)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_01_023-027.pdf Download (1MB) |
Abstract
Szerző töltetlen keménycukorkák 50%-os vizes oldatait vizsgálta kolorimetrikusan, színezéktartalmuk szempontjából. Hangsúlyozza a szintetikus festékek kvantitatív meghatározásának szükségességét élelmiszereinkben. Verfasserin untersucht 50%-ige wässerige Lösungen von ungefüllten Drops kolorimetrisch, zwecks Ermittelung des Färbungsgrades. Es wird die Notwendigkeit der quantitativen Bestimmung synthetischer Farbstoffe in unseren Lebensmitteln betont.
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | Prüfung des Färbungsgrades von ungefüllten Drops |
Heading title: | Eredeti dolgozatok - beszámolók |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1956 |
Volume: | 2 |
Number: | 1 |
Page Range: | pp. 23-27 |
Language: | Hungarian, German, Russian |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81601/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Additional Information: | Bibliogr.: 27. p. ; összefoglalás magyar és német nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Sep. 22. 12:03 |
Last Modified: | 2023. Sep. 22. 12:06 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81681 |
Actions (login required)
View Item |