A színezettség mértékének vizsgálata töltetlen keménycukorkában

Gál Ilona Emma: A színezettség mértékének vizsgálata töltetlen keménycukorkában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 23-27. (1956)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_01_023-027.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_01_023-027.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szerző töltetlen keménycukorkák 50%-os vizes oldatait vizsgálta kolorimetrikusan, színezéktartalmuk szempontjából. Hangsúlyozza a szintetikus festékek kvantitatív meghatározásának szükségességét élelmiszereinkben. Verfasserin untersucht 50%-ige wässerige Lösungen von ungefüllten Drops kolorimetrisch, zwecks Ermittelung des Färbungsgrades. Es wird die Notwendigkeit der quantitativen Bestimmung synthetischer Farbstoffe in unseren Lebensmitteln betont.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Prüfung des Färbungsgrades von ungefüllten Drops
Rovatcím: Eredeti dolgozatok - beszámolók
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1956
Kötet: 2
Szám: 1
Oldalak: pp. 23-27
Nyelv: magyar , német , orosz
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81601/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 27. p. ; összefoglalás magyar és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 22. 12:03
Utolsó módosítás: 2023. szep. 22. 12:06
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81681
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet