Lásztity Radomir: Új módszer szójaliszt kimutatására a búza- és rozsliszt mellett. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 83-87. (1956)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_02_083-087.pdf Download (1MB) |
Abstract
A szerző a szója, illetve rozs- és búzaliszt összlúgossága közötti nagy eltérés alapján új módszert dolgozott ki szójaliszt kim utatására búza- és rozsliszt mellett. A módszer alkalmas szójaliszt kim utatására búza- és rozslisztből készült száraztésztákban és kenyérben is. Auf Grund der sich in der Gesamtalkalität von Weizen-, Roggenund Sojamehl zeigenden grossen Abweichung, arbeitete der Verfasser eine neue Methode für Bestimmung von Sojamehl neben Weizen- und Roggenmehl aus. Die Methode ist gebrauchsfähig auch für Bestimmung von Sojamehl in Teigwaren und in Weizen- und Roggenbrot.
Item Type: | Article |
---|---|
Heading title: | Eredeti dolgozatok - beszámolók |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1956 |
Volume: | 2 |
Number: | 2 |
Page Range: | pp. 83-87 |
Language: | Hungarian, German, Russian |
Place of Publication: | Szeged |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81602/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Additional Information: | Bibliogr.: 87. p. ; összefoglalás magyar és német nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Sep. 25. 10:26 |
Last Modified: | 2023. Sep. 25. 10:26 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81689 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |