Új módszer szójaliszt kimutatására a búza- és rozsliszt mellett

Lásztity Radomir: Új módszer szójaliszt kimutatására a búza- és rozsliszt mellett. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 83-87. (1956)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_02_083-087.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_02_083-087.pdf

Download (1MB)

Abstract

A szerző a szója, illetve rozs- és búzaliszt összlúgossága közötti nagy eltérés alapján új módszert dolgozott ki szójaliszt kim utatására búza- és rozsliszt mellett. A módszer alkalmas szójaliszt kim utatására búza- és rozslisztből készült száraztésztákban és kenyérben is. Auf Grund der sich in der Gesamtalkalität von Weizen-, Roggenund Sojamehl zeigenden grossen Abweichung, arbeitete der Verfasser eine neue Methode für Bestimmung von Sojamehl neben Weizen- und Roggenmehl aus. Die Methode ist gebrauchsfähig auch für Bestimmung von Sojamehl in Teigwaren und in Weizen- und Roggenbrot.

Item Type: Article
Heading title: Eredeti dolgozatok - beszámolók
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1956
Volume: 2
Number: 2
Page Range: pp. 83-87
Language: Hungarian, German, Russian
Place of Publication: Szeged
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81602/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Bibliogr.: 87. p. ; összefoglalás magyar és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 25. 10:26
Last Modified: 2023. Sep. 25. 10:26
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81689

Actions (login required)

View Item View Item