Új módszer szójaliszt kimutatására a búza- és rozsliszt mellett

Lásztity Radomir: Új módszer szójaliszt kimutatására a búza- és rozsliszt mellett. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 83-87. (1956)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_02_083-087.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_02_083-087.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A szerző a szója, illetve rozs- és búzaliszt összlúgossága közötti nagy eltérés alapján új módszert dolgozott ki szójaliszt kim utatására búza- és rozsliszt mellett. A módszer alkalmas szójaliszt kim utatására búza- és rozslisztből készült száraztésztákban és kenyérben is. Auf Grund der sich in der Gesamtalkalität von Weizen-, Roggenund Sojamehl zeigenden grossen Abweichung, arbeitete der Verfasser eine neue Methode für Bestimmung von Sojamehl neben Weizen- und Roggenmehl aus. Die Methode ist gebrauchsfähig auch für Bestimmung von Sojamehl in Teigwaren und in Weizen- und Roggenbrot.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Eredeti dolgozatok - beszámolók
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1956
Kötet: 2
Szám: 2
Oldalak: pp. 83-87
Nyelv: magyar , német , orosz
Kiadás helye: Szeged
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81602/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 87. p. ; összefoglalás magyar és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 25. 10:26
Utolsó módosítás: 2023. szep. 25. 10:26
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81689
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet