Jaschik Sándor: Papiroskromatográfiás eljárás mesterséges élelmiszerszínezékek elválasztására és felismerésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 88-91. (1956)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_02_088-091.pdf Letöltés (993kB) |
Absztrakt (kivonat)
A szerző kétdimenziós papiroskromatográfiás eljárást dolgozott ki 12 mesterséges élelmiszerszínezék elválasztására. Verfasser hat ein zweidimensionales Verfahren zur Trennung von 12 künstlichen Lebensmittelfarbstoffen ausgearbeitet.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Rovatcím: | Eredeti dolgozatok - beszámolók |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1956 |
Kötet: | 2 |
Szám: | 2 |
Oldalak: | pp. 88-91 |
Nyelv: | magyar , német , orosz |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81602/ |
Kulcsszavak: | Papírkromatográfia, Kromatográfia - módszer, Élelmiszervizsgálat - módszer, Élelmiszer-színezékek |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 91. p. ; ill. ; összefoglalás magyar és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 25. 10:59 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 25. 10:59 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81690 |
![]() |
Tétel nézet |