Papiroskromatográfiás eljárás mesterséges élelmiszerszínezékek elválasztására és felismerésére

Jaschik Sándor: Papiroskromatográfiás eljárás mesterséges élelmiszerszínezékek elválasztására és felismerésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 88-91. (1956)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_02_088-091.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_02_088-091.pdf

Letöltés (993kB)

Absztrakt (kivonat)

A szerző kétdimenziós papiroskromatográfiás eljárást dolgozott ki 12 mesterséges élelmiszerszínezék elválasztására. Verfasser hat ein zweidimensionales Verfahren zur Trennung von 12 künstlichen Lebensmittelfarbstoffen ausgearbeitet.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Eredeti dolgozatok - beszámolók
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1956
Kötet: 2
Szám: 2
Oldalak: pp. 88-91
Nyelv: magyar , német , orosz
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81602/
Kulcsszavak: Papírkromatográfia, Kromatográfia - módszer, Élelmiszervizsgálat - módszer, Élelmiszer-színezékek
Megjegyzések: Bibliogr.: 91. p. ; ill. ; összefoglalás magyar és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 25. 10:59
Utolsó módosítás: 2023. szep. 25. 10:59
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81690
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet