Emulzióslikőr vizsgálatok

Kottász József: Emulzióslikőr vizsgálatok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 92-100. (1956)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_02_092-100.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_02_092-100.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Az emulzióslikőrök szárazanyagtartalm át gyorsan és kielégítő pontossággal meghatározhatjuk infravörös sugárzókkal történő besugárzással (szárítással). Az emulzióslikőrök (tojáslikőrök) tojássárgája tartalm ának meghatározására alkalmas a likőr zsírtartalm ának és ezen zsírtartalom refrakciós értékének figyelembevételével történő számítás. A számítás útján nyert eredmények pontossága a közölt korrekciós értékek alkalmazásával fokozható. Der Trockensubstanzgehalt von Emulsionslikören kann durch Einstrahlung (Trocknung) mit infraroten Strahlern rasch und mit genügender Genauigkeit bestimmt werden. Zur Bestimmung des Eidottergehaltes von Emulsionslikören (Eierlikören) ist die Berechnung seines Fettgehaltes mit besonderer Rücksieht auf dessen Refraktionswert geeignet. Die Genauigkeit der auf rechnerischem Wege erhaltenen Ergebnisse kann durch Zuhilfenahme der angegebenen Korrektionswerte erhöht werden.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Eredeti dolgozatok - beszámolók
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1956
Kötet: 2
Szám: 2
Oldalak: pp. 92-100
Nyelv: magyar , német , orosz
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81602/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 100. p. ; összefoglalás magyar és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 25. 11:11
Utolsó módosítás: 2023. szep. 25. 11:11
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81691
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet