Raskovics János: Jódszám vizsgálatok összehasonlítása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 165-169. (1956)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_03_165-169.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A szerző összehasonlító vizsgálatokat végzett Winkler jódometrikus, bromatometrikus, gravimetrikus módszere és a Kaufmann-iéle eljárás között. Vizsgálat tárgyává tette a behatási időt és a felhasznált reagensek mennyiségét is. Der Verfasser führte vergleichende Untersuchungen zwischen der jodometrischen, bromatometrischen und gravimetrischen Methode nach W inkler u n d dem K a u fm a n n ’schen V erfahren aus. E s w u rd e auch der Einfluss der Reaktionszeit und der Menge der verwendeten Reagenzien geprüft.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Rovatcím: | Műszaki fejlesztés - gyakorlati közlemények |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1956 |
Kötet: | 2 |
Szám: | 3 |
Oldalak: | pp. 165-169 |
Nyelv: | magyar , német , orosz |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81603/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 169. p. ; összefoglalás magyar és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 25. 13:05 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 25. 13:05 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81703 |
![]() |
Tétel nézet |