Raskovics János: Jódszám vizsgálatok összehasonlítása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 165-169. (1956)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_03_165-169.pdf Download (1MB) |
Abstract
A szerző összehasonlító vizsgálatokat végzett Winkler jódometrikus, bromatometrikus, gravimetrikus módszere és a Kaufmann-iéle eljárás között. Vizsgálat tárgyává tette a behatási időt és a felhasznált reagensek mennyiségét is. Der Verfasser führte vergleichende Untersuchungen zwischen der jodometrischen, bromatometrischen und gravimetrischen Methode nach W inkler u n d dem K a u fm a n n ’schen V erfahren aus. E s w u rd e auch der Einfluss der Reaktionszeit und der Menge der verwendeten Reagenzien geprüft.
Item Type: | Article |
---|---|
Heading title: | Műszaki fejlesztés - gyakorlati közlemények |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1956 |
Volume: | 2 |
Number: | 3 |
Page Range: | pp. 165-169 |
Language: | Hungarian, German, Russian |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81603/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Additional Information: | Bibliogr.: 169. p. ; összefoglalás magyar és német nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Sep. 25. 13:05 |
Last Modified: | 2023. Sep. 25. 13:05 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81703 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |