Jódszám vizsgálatok összehasonlítása

Raskovics János: Jódszám vizsgálatok összehasonlítása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 165-169. (1956)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_03_165-169.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_03_165-169.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A szerző összehasonlító vizsgálatokat végzett Winkler jódometrikus, bromatometrikus, gravimetrikus módszere és a Kaufmann-iéle eljárás között. Vizsgálat tárgyává tette a behatási időt és a felhasznált reagensek mennyiségét is. Der Verfasser führte vergleichende Untersuchungen zwischen der jodometrischen, bromatometrischen und gravimetrischen Methode nach W inkler u n d dem K a u fm a n n ’schen V erfahren aus. E s w u rd e auch der Einfluss der Reaktionszeit und der Menge der verwendeten Reagenzien geprüft.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Műszaki fejlesztés - gyakorlati közlemények
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1956
Kötet: 2
Szám: 3
Oldalak: pp. 165-169
Nyelv: magyar , német , orosz
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81603/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 169. p. ; összefoglalás magyar és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 25. 13:05
Utolsó módosítás: 2023. szep. 25. 13:05
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81703
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet