Jódszám vizsgálatok összehasonlítása

Raskovics János: Jódszám vizsgálatok összehasonlítása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 165-169. (1956)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_03_165-169.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_03_165-169.pdf

Download (1MB)

Abstract

A szerző összehasonlító vizsgálatokat végzett Winkler jódometrikus, bromatometrikus, gravimetrikus módszere és a Kaufmann-iéle eljárás között. Vizsgálat tárgyává tette a behatási időt és a felhasznált reagensek mennyiségét is. Der Verfasser führte vergleichende Untersuchungen zwischen der jodometrischen, bromatometrischen und gravimetrischen Methode nach W inkler u n d dem K a u fm a n n ’schen V erfahren aus. E s w u rd e auch der Einfluss der Reaktionszeit und der Menge der verwendeten Reagenzien geprüft.

Item Type: Article
Heading title: Műszaki fejlesztés - gyakorlati közlemények
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1956
Volume: 2
Number: 3
Page Range: pp. 165-169
Language: Hungarian, German, Russian
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81603/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Bibliogr.: 169. p. ; összefoglalás magyar és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 25. 13:05
Last Modified: 2023. Sep. 25. 13:05
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81703

Actions (login required)

View Item View Item