Sebők Lajos: Teaitalok minőségének alakulása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 282-288. (1956)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_05-06_282-288.pdf Letöltés (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szerző főként a fogyasztók szempontjából ismerteti a behozatalra k e rü lt te a típ u s o k a t, s m in teg y 20 m inőséget jellemez. R á m u t a t a rra , hogy az utóbbi években csak két-három minőségű kínai fekete és zöld tea került hazánkba. Ismerteti a hazai forgalomban szereplő háromféle te a k e v erék összetételét ; érinti a te á k kém iai analízisét, vázolja az érzékszervi minősítésnél kialakult összehasonlító gyakorlatot. Néhány külföldi szokásra is utalva leírja a teaital elkészítési eljárásait a háza lá s o k b a n és a vendéglátóiparban.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Rovatcím: | Műszaki fejlesztés - gyakorlati közlemények |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1956 |
Kötet: | 2 |
Szám: | 5-6 |
Oldalak: | pp. 282-288 |
Nyelv: | magyar |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81605/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat, Élelmiszerkémia, Tea - minőség |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 288. p. ; összefoglalás magyar nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 25. 15:41 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 25. 15:41 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81725 |
![]() |
Tétel nézet |