Teaitalok minőségének alakulása

Sebők Lajos: Teaitalok minőségének alakulása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 282-288. (1956)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_05-06_282-288.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_05-06_282-288.pdf

Download (2MB)

Abstract

Szerző főként a fogyasztók szempontjából ismerteti a behozatalra k e rü lt te a típ u s o k a t, s m in teg y 20 m inőséget jellemez. R á m u t a t a rra , hogy az utóbbi években csak két-három minőségű kínai fekete és zöld tea került hazánkba. Ismerteti a hazai forgalomban szereplő háromféle te a k e v erék összetételét ; érinti a te á k kém iai analízisét, vázolja az érzékszervi minősítésnél kialakult összehasonlító gyakorlatot. Néhány külföldi szokásra is utalva leírja a teaital elkészítési eljárásait a háza lá s o k b a n és a vendéglátóiparban.

Item Type: Article
Heading title: Műszaki fejlesztés - gyakorlati közlemények
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1956
Volume: 2
Number: 5-6
Page Range: pp. 282-288
Language: Hungarian
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81605/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat, Élelmiszerkémia, Tea - minőség
Additional Information: Bibliogr.: 288. p. ; összefoglalás magyar nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 25. 15:41
Last Modified: 2023. Sep. 25. 15:41
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81725

Actions (login required)

View Item View Item