Teaitalok minőségének alakulása

Sebők Lajos: Teaitalok minőségének alakulása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 282-288. (1956)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_05-06_282-288.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_05-06_282-288.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Szerző főként a fogyasztók szempontjából ismerteti a behozatalra k e rü lt te a típ u s o k a t, s m in teg y 20 m inőséget jellemez. R á m u t a t a rra , hogy az utóbbi években csak két-három minőségű kínai fekete és zöld tea került hazánkba. Ismerteti a hazai forgalomban szereplő háromféle te a k e v erék összetételét ; érinti a te á k kém iai analízisét, vázolja az érzékszervi minősítésnél kialakult összehasonlító gyakorlatot. Néhány külföldi szokásra is utalva leírja a teaital elkészítési eljárásait a háza lá s o k b a n és a vendéglátóiparban.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Műszaki fejlesztés - gyakorlati közlemények
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1956
Kötet: 2
Szám: 5-6
Oldalak: pp. 282-288
Nyelv: magyar
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81605/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat, Élelmiszerkémia, Tea - minőség
Megjegyzések: Bibliogr.: 288. p. ; összefoglalás magyar nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 25. 15:41
Utolsó módosítás: 2023. szep. 25. 15:41
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81725
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet