Sebők Lajos: Teaitalok minőségének alakulása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 282-288. (1956)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_05-06_282-288.pdf Download (2MB) |
Abstract
Szerző főként a fogyasztók szempontjából ismerteti a behozatalra k e rü lt te a típ u s o k a t, s m in teg y 20 m inőséget jellemez. R á m u t a t a rra , hogy az utóbbi években csak két-három minőségű kínai fekete és zöld tea került hazánkba. Ismerteti a hazai forgalomban szereplő háromféle te a k e v erék összetételét ; érinti a te á k kém iai analízisét, vázolja az érzékszervi minősítésnél kialakult összehasonlító gyakorlatot. Néhány külföldi szokásra is utalva leírja a teaital elkészítési eljárásait a háza lá s o k b a n és a vendéglátóiparban.
Item Type: | Article |
---|---|
Heading title: | Műszaki fejlesztés - gyakorlati közlemények |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1956 |
Volume: | 2 |
Number: | 5-6 |
Page Range: | pp. 282-288 |
Language: | Hungarian |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81605/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat, Élelmiszerkémia, Tea - minőség |
Additional Information: | Bibliogr.: 288. p. ; összefoglalás magyar nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Sep. 25. 15:41 |
Last Modified: | 2023. Sep. 25. 15:41 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81725 |
Actions (login required)
View Item |