Körmendy László; Gantner Gyula: A hús pH értéke és pácolhatósága közötti összefüggésekről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 191-198. (1957)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1957_03-04_191-198.pdf Letöltés (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Verfasser stellten sich die Aufgabe, den Zusammenhang zwischen dem pH-W erte und der Pökelbarkeit des Schweinefleisches (Karbonadenteil) zu untersuchen. Sie verwendeten die grösste Sorgfalt zur Sicherung der Einheitlichkeit ihrer Experimente. Auf Grund ihrer Resultate konnten sie keinen signifikanten Zusammenhang zwischen dem pH-W erte des Fleisches und der Eindringungsgeschwindigkeit des Salzes nachweisen. Dans le cas du carré de porc, les rapports de la valeur pH et de sa faculté d ’etre mariné étaient le sujet des recherches exécutées par les auteurs. Conserver la conformité de ces analyses, c’était leur sóin particulier. A base des résultats obtenus, les auteurs ne réussirent pas a établir une rélation signifiquante entre la valeur pH du porc et de la vitesse de la pénétration du sei dans célúi.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Rovatcím: | Eredeti dolgozatok - beszámolók |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1957 |
Kötet: | 3 |
Szám: | 3-4 |
Oldalak: | pp. 191-198 |
Nyelv: | magyar , német , francia , orosz |
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81607/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 197. p. ; összefoglalás francia és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 26. 12:27 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 26. 12:27 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81749 |
![]() |
Tétel nézet |