Húsok és húskészítmények érési és romlási folyamatainak vizsgálata

Kaffehr Béla; Sárossy Gabriella: Húsok és húskészítmények érési és romlási folyamatainak vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 4-5. pp. 108-115. (1958)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1958_04-05_108-115.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1958_04-05_108-115.pdf

Letöltés (3MB)

Absztrakt (kivonat)

Verfasser em pfehlen zur Festsellung des beginnenden V erderbs von Fleisch u n d zu der U ntersuchung des M echanism us der V erderbprozesse die kom plexe A usw ertung der Proteolyse des Fleisch-Ebyeisses. D ie P ro teo ­ lyse k a n n vor allem du rch P rüfung der löslichen N itrogenfraktionen verfolgt werden. Bei der papierchrom atographischen P rü fu n g des freien A m inosäuregehaltes von Fleisch sind w ahrend der Reife- u n d V erderbprozesse w esentliche u n d konsequente V erä n d e ru n g e n w ahrnehm bar welche zur o b jek tiv en Feststellung des beginnenden V erderbs von Fleisch geeignet sein können.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Eredeti dolgozatok - beszámolók
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1958
Kötet: 4
Szám: 4-5
Oldalak: pp. 108-115
Nyelv: magyar , német , orosz
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81611/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia, Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszer-higiénia
Megjegyzések: Bibliogr.: 115. p. ; ill. ; összefoglalás német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 27. 08:19
Utolsó módosítás: 2023. szep. 27. 08:19
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81783
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet