Kaffehr Béla; Sárossy Gabriella: Húsok és húskészítmények érési és romlási folyamatainak vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 4-5. pp. 108-115. (1958)
|
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1958_04-05_108-115.pdf Letöltés (3MB) |
Absztrakt (kivonat)
Verfasser em pfehlen zur Festsellung des beginnenden V erderbs von Fleisch u n d zu der U ntersuchung des M echanism us der V erderbprozesse die kom plexe A usw ertung der Proteolyse des Fleisch-Ebyeisses. D ie P ro teo lyse k a n n vor allem du rch P rüfung der löslichen N itrogenfraktionen verfolgt werden. Bei der papierchrom atographischen P rü fu n g des freien A m inosäuregehaltes von Fleisch sind w ahrend der Reife- u n d V erderbprozesse w esentliche u n d konsequente V erä n d e ru n g e n w ahrnehm bar welche zur o b jek tiv en Feststellung des beginnenden V erderbs von Fleisch geeignet sein können.
| Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
|---|---|
| Rovatcím: | Eredeti dolgozatok - beszámolók |
| Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
| Dátum: | 1958 |
| Kötet: | 4 |
| Szám: | 4-5 |
| Oldalak: | pp. 108-115 |
| Nyelv: | magyar , német , orosz |
| Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
| Kiadás helye: | Budapest |
| Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81611/ |
| Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia, Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszer-higiénia |
| Megjegyzések: | Bibliogr.: 115. p. ; ill. ; összefoglalás német nyelven |
| Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
| Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 27. 08:19 |
| Utolsó módosítás: | 2023. szep. 27. 08:19 |
| URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81783 |
![]() |
Tétel nézet |

