Gyors eljárások fémek meghatározására élelmiszerekben komplexképző anyagokkal IV. : cink-tartalom meghatározása

Spanyár Pál; Timár Judit; Demel Ervinné: Gyors eljárások fémek meghatározására élelmiszerekben komplexképző anyagokkal IV. : cink-tartalom meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 3. pp. 49-53. (1961)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1961_03_049-053.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1961_03_049-053.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Verfasser arbeiteten ein neues photometrisches Verfahren mit Dithizon aus, welches sich zur Bestimmung des Zinkgehaltes in Lebensmitteln eignet, selbst in Anwesenheit der mehrfachen Menge des in Nahrungsmitteln geduldeten Metallgehaltes. A new photometric method evolved by the authors is presented, involving the use of dithizone. The method is suited for the determination of zinc in foods even in the presence of quantities of metal much exceeding the limits of tolerance. Les auteurs ont élaboréun nouveau procédé photométrique au dithizone, qui peut servir au dosage de la teneur en zinc des denrées alimentaires mérne en présence d’une teneur multiple en métái toléré dans les produits alimentaires.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Schnellverfahren zur Bestimmung der Metalle in Lebensmitteln mittels komplexbildender Stoffe IV. : Bestimmung des Zinkgehaltes
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1961
Kötet: 7
Szám: 3
Oldalak: pp. 49-53
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81626/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 52. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. okt. 02. 11:56
Utolsó módosítás: 2023. okt. 02. 11:56
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81909
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet