Módosított eljárás tartósított élelmiszerek homoktartalmának gyors meghatározására

Beke György: Módosított eljárás tartósított élelmiszerek homoktartalmának gyors meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 4-5-6. pp. 115-117. (1961)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1961_04-05-06_115-117.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1961_04-05-06_115-117.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Verfasser modifizierte das zur Bestimmung der Sandgehaltes der konservierten Lebensmitteln dienende , ,auswaschende” Verfahren. Die mit dem alten und dem modifizierten Verfahren erhaltenen Ergebnisse stimmten vollkommen überein. Die Modifikation bedeutet bei dem langwierigen Verfahren eine grosse Zeitersparnis. The conventional ’’washing” method for the determination of sand content of foods was modified by the author. The values obtained by the modified method agreed with those yielded by the original procedure. The modified method is, however, much shorter than cumbersome original procedure. L’auteur a modifié la méthode par davage» employée pour le dosage la teneur en sable des denrées alimentaires conservées. Les résultats du procédé ancien et nouveau ont donné les mémes résultats. La modification signifie une grande épargne de temps dans ce procédé leng.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Modifiziertes Verfahren zur Schnellbestimmung des Sandgehaltes von haltbar gemachte lebensmittelindustriellen Produkten
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1961
Kötet: 7
Szám: 4-5-6
Oldalak: pp. 115-117
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81627/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. okt. 02. 14:43
Utolsó módosítás: 2023. okt. 02. 14:43
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81921
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet