Lásztity Radomir; Nedelkovits János; Major József: Fehérjealapú habképzőanyagokkal lazított édesipari lisztesáruk reológiai vizsgálata I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 7-8. pp. 189-193. (1961)
|
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1961_07-08_189-193.pdf Letöltés (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Verfasser betonen die Bedeutung der Theologischen Prüfungen vom Standpunkte der Qualifizierung der süsswarenindustriellen Teigwaren. Sie beschreiben die zur Prüfung der Porosität und der Theologischen Eigenschaften der Krume ausgearbeiteten Messverfahren. The significance of rheological investigations from the aspect of the evaluation of flour preparations in confectionary is amphasized. Methods of measurement evolved for the examination of the porosity and rheological properties of the interior are presented. Les auteurs accentuent l’importance de l’examen rhéologique au point de vue de la qualification des produits farineux de la confiserie. Ils font connaitre les méthodes élaborées pour l’examen de la porosité de la mié et de ses propriétés rhéologiques.
| Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
|---|---|
| Egyéb cím: | Rheologische Prüfung von mit schaumbildenden Substanzen auf Eiweissbasis aufgelockerten süsswaren industriellen Teigwaren |
| Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
| Dátum: | 1961 |
| Kötet: | 7 |
| Szám: | 7-8 |
| Oldalak: | pp. 189-193 |
| Nyelv: | magyar , angol , német , francia , orosz |
| Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
| Kiadás helye: | Budapest |
| Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81628/ |
| Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
| Megjegyzések: | Bibliogr.: 193. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven |
| Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
| Feltöltés dátuma: | 2023. okt. 02. 15:30 |
| Utolsó módosítás: | 2023. okt. 02. 15:30 |
| URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81934 |
![]() |
Tétel nézet |

