Zsiradékipari termékek víztartalmának meghatározása acetilkloridos módszerrel

Lóránt Béla: Zsiradékipari termékek víztartalmának meghatározása acetilkloridos módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 7-8. pp. 194-198. (1961)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1961_07-08_194-198.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1961_07-08_194-198.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Der Verfasser bestimmt den Wassergehalt industrieller Fettstoffe tierischen und pflanzlichen Ursprunges vermittels des Acetylchloridverfahrens nach Smith und Bryant. Water contents were determined by success in various industrial fats of animal and vegetable origin, with the use of the acetyl chloride method suggested by Smith and Bryant. L’auteur emploie pour dosage de la teneur en eau des graisses industrielles de provenance animale et végétable la méthode au chlorure d’acetyle de Smith et Bryant.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Das Wasser- und Alkohol Bestimmungsverfahren vermittels Acetylchlorid
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1961
Kötet: 7
Szám: 7-8
Oldalak: pp. 194-198
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81628/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 197. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. okt. 02. 15:23
Utolsó módosítás: 2023. okt. 02. 15:23
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81935
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet