Élelmiszereink összetételének legújabb adatai IX. : adatok a tárolt Jonathán alma összetételéről

Telegdy-Kováts Magda; Lindner Károly: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai IX. : adatok a tárolt Jonathán alma összetételéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 9-10. pp. 217-223. (1961)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1961_09-10_217-223.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1961_09-10_217-223.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Verfasser untersuchten die Zusammensetzung, undzwar den Trockensubstanz-, Fruktose-, Dextrose-, Saccharose-, Gesamtzucker-, C-Vitamin-, freien Aminosäure- und Säuregehalt verschiedenartig gelagerter JonathanÄpfel. Sie stellten fest, dass zwischen der Zusammensetzung von bis April auf verschiedene Weise gelagerten Äpfel kein nennenswerter Unterschied besteht. The composition of Jonathan apples stored under different conditions, particularly the content of dry matter, fructose, dextrose, sucrose, total sugars, ascorbic acid, free amino acids and acids were established by the authors. It was found that no significant differences exist in the composition of apples stored till April under different conditions. Les auteurs ont examiné la composition de la pomme Jonathan stoquée de diverses manieres, notamment la teneur en matiere seche, en fructose, en dextrose, en saccharose, en sucre total, en vitamine-C, en acides aminés libres et en acides. Ils ont établi que les pommes stoquées jusqu’en avril ne présentent pas de différences notables.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Neueste Angaben über die Zusammensetzung unserer Lebensmittel IX. : Angaben über die Zusammensetzung der gelagerten Jonathan-Apfel
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1961
Kötet: 7
Szám: 9-10
Oldalak: pp. 217-223
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81629/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Alma
Megjegyzések: Bibliogr.: 222. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. okt. 03. 08:13
Utolsó módosítás: 2023. okt. 03. 08:13
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81940
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet