Sarudi Imre: Célszerű sütőporvizsgálati eljárások. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 9-10. pp. 253-257. (1961)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1961_09-10_253-257.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Der Verfasser teilt die Beschreibung der in seiner Praxis sich gut bewährten analytischen Methoden mit zur Bestimmung der Weinsäure, des sauren Natriumpyrophosphats und des Natriumhydrokarbonats in Backpulvern. Als Bestimmungsmethoden werden besprochen: die gewichtsanalytische Bestimmung der Weinsäre als Calziumsalz, die acidimetrische Bestimmung mit annähernder Genauigkeit; die gewichtsanalytische Bestimmung des sauren Natriumpyrophosphats als Magnesiumpyrophosphat und die Kohlensäurebestimmung mit dem Apparat nach J. Tillmans und Mitarbeitern. Angaben hinsichtlich der erreichbaren Genauigkeit der besprochenen Methoden werden gemacht.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Empfehlenswerte Methoden zur Untersuchung der Backpulver |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1961 |
Kötet: | 7 |
Szám: | 9-10 |
Oldalak: | pp. 253-257 |
Nyelv: | magyar , német |
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81629/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - módszer, Sütőpor |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 257. p. ; összefoglalás német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. okt. 03. 08:42 |
Utolsó módosítás: | 2023. okt. 03. 08:42 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81944 |
![]() |
Tétel nézet |