Célszerű sütőporvizsgálati eljárások

Sarudi Imre: Célszerű sütőporvizsgálati eljárások. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 9-10. pp. 253-257. (1961)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1961_09-10_253-257.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1961_09-10_253-257.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Der Verfasser teilt die Beschreibung der in seiner Praxis sich gut bewährten analytischen Methoden mit zur Bestimmung der Weinsäure, des sauren Natriumpyrophosphats und des Natriumhydrokarbonats in Backpulvern. Als Bestimmungsmethoden werden besprochen: die gewichtsanalytische Bestimmung der Weinsäre als Calziumsalz, die acidimetrische Bestimmung mit annähernder Genauigkeit; die gewichtsanalytische Bestimmung des sauren Natriumpyrophosphats als Magnesiumpyrophosphat und die Kohlensäurebestimmung mit dem Apparat nach J. Tillmans und Mitarbeitern. Angaben hinsichtlich der erreichbaren Genauigkeit der besprochenen Methoden werden gemacht.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Empfehlenswerte Methoden zur Untersuchung der Backpulver
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1961
Kötet: 7
Szám: 9-10
Oldalak: pp. 253-257
Nyelv: magyar , német
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81629/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - módszer, Sütőpor
Megjegyzések: Bibliogr.: 257. p. ; összefoglalás német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. okt. 03. 08:42
Utolsó módosítás: 2023. okt. 03. 08:42
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81944
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet