Fehérjealapú habképzőkkel lazított édesipari lisztesáruk reológiai vizsgálata II. : a tárolási idő és a zsírtartalom befolyása a reológiai tulajdonságokra

Lásztity Radomir; Nedelkovits János; Major József: Fehérjealapú habképzőkkel lazított édesipari lisztesáruk reológiai vizsgálata II. : a tárolási idő és a zsírtartalom befolyása a reológiai tulajdonságokra. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 1-2. pp. 41-48. (1962)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1962_01-02_041-048.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1962_01-02_041-048.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Im Laufe der Lagerung treten in den Theologischen Eigenschaften der Biskuitkrumen bedeutende Änderungen auf. Die Änderungen ähneln den bei der Alterung des Brotes beobachteten, erfolgen jedoch mit viel geringerer Geschwindigkeit. Bei Zusatz von Butter vermindert sich die gesamte plastiche und elastische Formänderung in hohem Masse. Die relative Elastizität steigt anfangs in Abhängigkeit des Fettgehaltes an, und verringert sich bei höherem Buttergehalt. Die erfolgten Änderungen sind zum grösseren Teil auf die Volumenverminderung, zum kleineren Teil auf die in der Krumenstruktur erfolgten Veränderungen zurückzuführen. During storage, appreciable changes occur in the rhecAogical properties of the interior of finger-biscuits. These changes resemble to those observed in the ageing of bread, with the difference that they take place at a much lower speed. On the effect of the admixture of butter, the total, plastic and elastic deformations decrease to a great extent. Relative elasticity plotted against fat content shows an initial increase and decreases at higher butter contents. The observed changes may be ascribed to a greater extent to volume decrease, while to a smaller extent to alterations occurring in the structure of.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Rheologische Prüfung von mittels schaumbildender Substanzen auf Eiweissbasis aufgelockerten süsswarenindu striellen Teigwaren V. : Einfuss der Lagerung und Verpackung auf die rheologi sehen Eigenschaften
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1962
Kötet: 8
Szám: 1-2
Oldalak: pp. 41-48
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81631/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 47. p. ; összefoglalás angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. okt. 03. 15:04
Utolsó módosítás: 2023. okt. 03. 15:04
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81971
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet