Megfigyelések a vanillincukor elszíneződésével kapcsolatban

Berki Ferenc: Megfigyelések a vanillincukor elszíneződésével kapcsolatban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 3-4. pp. 115-120. (1962)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1962_03-04_115-120.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1962_03-04_115-120.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Verfasser stellte mit Hilfe von Lagerungsversuchen Beobachtungen hinsichtlich der grau-rosafarbenen Verfärbung des Vanillinzuckers an. Auf Grund der Versuche wird gefolgert, dass die Verfärbung des Vanillinzuckers während der Lagerung von Verunreinigungen des Zuckers hervorgerufen wird. Deshalb muss zur Fabrikation des Vanillinzuckers womöglich von Verunreinigungen des Zuckers freier, raffinierter Kristallzucker verwendet werden. On carrying out storage tests, the grey and pinkish colouration of vanillin sugar (pulverized sugar flavoured with vanillin) was studied by the author. From the observations made during these experiments, the author concludes that colourations during the storage of vanillin-flavoured sugar are due to contaminations. Thus, it is advisable to use, on preparing vanillin sugar, only refined crystal sugar free of contaminations present in unrefined sugar. Au cour d’essais d’entreposage l’auteur a fait des observations concernant la décoloration grise-rose du sucre vanillé. II en déduit que la décoloration du sucre vanillé au cour de l’entreposage est causée par les impuretés du sucre. Pour la fabrication du sucre vanillé il faut done se servir autent que possible de sucre cristallisé raffiné, exempt des matiéres qui torment d’ordinaire les impuretés du sucre.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Beobachtungen über die Verfärbung des Vanillinzuckers
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1962
Kötet: 8
Szám: 3-4
Oldalak: pp. 115-120
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81632/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. okt. 03. 15:38
Utolsó módosítás: 2023. okt. 03. 15:38
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81983
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet