Lóránt Béla: Diklórfenol meghatározása pálinkában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 5-6. pp. 158-160. (1962)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1962_05-06_158-160.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
In der Arbeit wird die Bestimmung des als industrielle Verunreinigung in die Obstmaische und von hier aus in den Branntwein gelangten 2,4 Dichlorphenols beschrieben. Bei der Alkalischmelze des Dichlorphenols bildet sich Alkalichlorid, welches argentometrisch bestimmbar ist. Auf Grund des Chlorgehaltes kann der Dichlorgehalt berechnet werden. The determination of 2,4-dichlorophenol present as an industrial contamination in fruit mash and passing from this latter to the distilled brandy is described. On melting with alkali, dichlorophenol converts into alkali chloride which can be determined by argentometry, and the original content of dichlorphenol may be calculated on the basis of the chlorine content. L’article décrit le mode du dosage du 2 - 4 dichloro-phénol introduit: contamination industrielle dans le marc et de la dans le l’eau-devie au cours de la destilattion. En faison fondre le dichloro-phénol avec de l’alcali se forme du chlorure d’alcali que Гоп peut doser par argentométrie. La teneur en dichloro-phénol est obtenue par le caícul.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Bestimmung von Dichlorphenol in Branntwein |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1962 |
Kötet: | 8 |
Szám: | 5-6 |
Oldalak: | pp. 158-160 |
Nyelv: | magyar , angol , német , francia , orosz |
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81633/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Megjegyzések: | Összefoglalás francia, angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. okt. 03. 15:53 |
Utolsó módosítás: | 2023. okt. 03. 15:53 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81989 |
Tétel nézet |