Diklórfenol meghatározása pálinkában

Lóránt Béla: Diklórfenol meghatározása pálinkában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 5-6. pp. 158-160. (1962)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1962_05-06_158-160.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1962_05-06_158-160.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

In der Arbeit wird die Bestimmung des als industrielle Verunreinigung in die Obstmaische und von hier aus in den Branntwein gelangten 2,4 Dichlorphenols beschrieben. Bei der Alkalischmelze des Dichlorphenols bildet sich Alkalichlorid, welches argentometrisch bestimmbar ist. Auf Grund des Chlorgehaltes kann der Dichlorgehalt berechnet werden. The determination of 2,4-dichlorophenol present as an industrial contamination in fruit mash and passing from this latter to the distilled brandy is described. On melting with alkali, dichlorophenol converts into alkali chloride which can be determined by argentometry, and the original content of dichlorphenol may be calculated on the basis of the chlorine content. L’article décrit le mode du dosage du 2 - 4 dichloro-phénol introduit: contamination industrielle dans le marc et de la dans le l’eau-devie au cours de la destilattion. En faison fondre le dichloro-phénol avec de l’alcali se forme du chlorure d’alcali que Гоп peut doser par argentométrie. La teneur en dichloro-phénol est obtenue par le caícul.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Bestimmung von Dichlorphenol in Branntwein
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1962
Kötet: 8
Szám: 5-6
Oldalak: pp. 158-160
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81633/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. okt. 03. 15:53
Utolsó módosítás: 2023. okt. 03. 15:53
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81989
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet