Halogéntartalmú anyagok meghatározása kozmetikai és szappanipari készítményekben

Lóránt Béla: Halogéntartalmú anyagok meghatározása kozmetikai és szappanipari készítményekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 5-6. pp. 161-166. (1962)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1962_05-06_161-166.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1962_05-06_161-166.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Den Erzeugnissen der kosmetischen Industrie werden wegen ihrer bakteriziden Wirkung chlorhaltige Phenolderivate einverleibt. Bei der Alkalischmelze dieser Derivate entsteht Alkalichlorid, welches argentometrisch bestimmt werden kann. Bei den einzelnen Analysen müssen immer auch Blindproben mitlaufen. In the products of the cosmetic industry, chlorinecontaining phenol derivatives are present, applied as bactericidal agents. On melting these products with alkali, alkali chloride forms which latter can be determined by argentometry. It is advisable to carry out blank tests along with each determination. Dans les produits de l'industrie des cosmétiques Гоп emploie des dérivés phénoliques chlorurés ä cause de leur effet bactéricide. En les faisant fondre aves des alcali et sa forme du chlorure d’alcali, que Гоп dose par argentométrie. A chaque essai il faut aussi faire un essai á blanc.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Bestimmung halogenhaltiger Rohstoffe in kosmetischen und, seifen industriellen Erzeugnissen
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1962
Kötet: 8
Szám: 5-6
Oldalak: pp. 161-166
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81633/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 165. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. okt. 04. 08:22
Utolsó módosítás: 2023. okt. 04. 08:22
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81990
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet