Lóránt Béla: Halogéntartalmú anyagok meghatározása kozmetikai és szappanipari készítményekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 5-6. pp. 161-166. (1962)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1962_05-06_161-166.pdf Letöltés (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Den Erzeugnissen der kosmetischen Industrie werden wegen ihrer bakteriziden Wirkung chlorhaltige Phenolderivate einverleibt. Bei der Alkalischmelze dieser Derivate entsteht Alkalichlorid, welches argentometrisch bestimmt werden kann. Bei den einzelnen Analysen müssen immer auch Blindproben mitlaufen. In the products of the cosmetic industry, chlorinecontaining phenol derivatives are present, applied as bactericidal agents. On melting these products with alkali, alkali chloride forms which latter can be determined by argentometry. It is advisable to carry out blank tests along with each determination. Dans les produits de l'industrie des cosmétiques Гоп emploie des dérivés phénoliques chlorurés ä cause de leur effet bactéricide. En les faisant fondre aves des alcali et sa forme du chlorure d’alcali, que Гоп dose par argentométrie. A chaque essai il faut aussi faire un essai á blanc.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Bestimmung halogenhaltiger Rohstoffe in kosmetischen und, seifen industriellen Erzeugnissen |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1962 |
Kötet: | 8 |
Szám: | 5-6 |
Oldalak: | pp. 161-166 |
Nyelv: | magyar , angol , német , francia , orosz |
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81633/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 165. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. okt. 04. 08:22 |
Utolsó módosítás: | 2023. okt. 04. 08:22 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81990 |
Tétel nézet |