Bíró Géza: Cukoroldat hatása penészspórák hőtűrésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 5-6. pp. 171-173. (1962)
|
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1962_05-06_171-173.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Bei der Hitzeresistenzprüfung von Penicillium martensii und mucor kann festgestellt werden, dass die Sporen dieser Schimmelpilzstämme in konzentrierter Zuckerlösung eine grössere Hitzeresistenz aufweisen, als in physiologischer Kochsalzlösung.
| Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
|---|---|
| Egyéb cím: | Einfluss der Zuckerlösung auf die Hitzeresistenz von Schimmelpilzsporen |
| Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
| Dátum: | 1962 |
| Kötet: | 8 |
| Szám: | 5-6 |
| Oldalak: | pp. 171-173 |
| Nyelv: | magyar , német , orosz |
| Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
| Kiadás helye: | Budapest |
| Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81633/ |
| Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia, Élelmiszerkémia |
| Megjegyzések: | Bibliogr.: 173. p. ; összefoglalás német nyelven |
| Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
| Feltöltés dátuma: | 2023. okt. 04. 09:13 |
| Utolsó módosítás: | 2023. okt. 04. 09:13 |
| URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81992 |
![]() |
Tétel nézet |

