Bíró Géza: Cukoroldat hatása penészspórák hőtűrésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 5-6. pp. 171-173. (1962)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1962_05-06_171-173.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Bei der Hitzeresistenzprüfung von Penicillium martensii und mucor kann festgestellt werden, dass die Sporen dieser Schimmelpilzstämme in konzentrierter Zuckerlösung eine grössere Hitzeresistenz aufweisen, als in physiologischer Kochsalzlösung.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Einfluss der Zuckerlösung auf die Hitzeresistenz von Schimmelpilzsporen |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1962 |
Kötet: | 8 |
Szám: | 5-6 |
Oldalak: | pp. 171-173 |
Nyelv: | magyar , német , orosz |
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81633/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia, Élelmiszerkémia |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 173. p. ; összefoglalás német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. okt. 04. 09:13 |
Utolsó módosítás: | 2023. okt. 04. 09:13 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81992 |
![]() |
Tétel nézet |