Cukoroldat hatása penészspórák hőtűrésére

Bíró Géza: Cukoroldat hatása penészspórák hőtűrésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 5-6. pp. 171-173. (1962)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1962_05-06_171-173.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1962_05-06_171-173.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Bei der Hitzeresistenzprüfung von Penicillium martensii und mucor kann festgestellt werden, dass die Sporen dieser Schimmelpilzstämme in konzentrierter Zuckerlösung eine grössere Hitzeresistenz aufweisen, als in physiologischer Kochsalzlösung.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Einfluss der Zuckerlösung auf die Hitzeresistenz von Schimmelpilzsporen
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1962
Kötet: 8
Szám: 5-6
Oldalak: pp. 171-173
Nyelv: magyar , német , orosz
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81633/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia, Élelmiszerkémia
Megjegyzések: Bibliogr.: 173. p. ; összefoglalás német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. okt. 04. 09:13
Utolsó módosítás: 2023. okt. 04. 09:13
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81992
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet