Szárított ételféleségek (leveskészítmények) vizsgálata

Horváth György; Pauli Péterné; Rontó Erzsébet: Szárított ételféleségek (leveskészítmények) vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 3-4. pp. 91-98. (1963)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1963_03-04_091-098.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1963_03-04_091-098.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Die Verfasser bestimmten die qualitativen Kennzeichen und die chemische Zusammensetzung der aus dem in Ungarn verfertigten getrockneten Suppengrün und anderen Zusätzen hergestellten Suppenerzeugnissen. Sie verglichen dieselben mit auch in anderen Ländern hergestellten entsprechenden Produkten und stellten fest, dass sie mit denen in organoleptischer und biologischer Hinsicht gleichwertig sind. The qualitative features and the chemical composition of soup preparations made in Hungary from dehydrated vegetables and other additives were examined by the authors. On comparing these preparations with the ready-made products of other countries, it was stated that the Hungarian products possess the same palatibility and biological value. Les auteurs ont établi les caractéristiques qualitatives et la composition chimique des conserves de soupes préparées en Hongrie en portant de légumes séchés et d’autres matiéres additionnelles: I Is les ont comparées avec des preparations adequats d’autres pays et ils ont établi que leur valeur de jouissance et biologique en est identique.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Untersuchung von getrockneten Lebensmitteln (Suppenerzeugnissen)
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1963
Kötet: 9
Szám: 3-4
Oldalak: pp. 91-98
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81638/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 97. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. okt. 05. 08:22
Utolsó módosítás: 2023. okt. 05. 08:22
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/82042
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet